Om Toffedreams

Vi finns i Norrbotten i Kalix, en ort som är vida känt för sina två stora varumärken, Kalix Bandy och Kalix löjrom. Uppfödningen startades av mina föräldrar Lena och Claes.  2013 gick jag, Terese in som ägare i kenneln.

Terese
Intresse för hund startade tidigt för mig. Jag har genom årens lopp skött om många valpkullar. Kompisarna gick till fritids och jag gick hem till hundarna. Ett val jag gjorde av egen fri vilja. I yngre år idrottade jag som sig bör när man kommer från en sån här idrottsfamilj. Karriären tog slut med en knäskada som gör sig påmind vissa dagar än. Min första hund kallade jag ~Våfflan~ , på stamtavlan Toffedreams Stairway To Heaven.  Henne lärde jag olika konster och mina kompisar tyckte nog inte det var lika kul att leka utställning och jaktprov med henne och mig.

Jag började tidigt att visa hund på utställning, både flatt och golden. Juniorhandler blev aldrig något som jag provade på. Jag var i rasringarna i ung ålder och jag fick den möjligheten också. Tålmodiga och duktiga ägare till hundar som jag visade, stod säkert utanför ringen och slet sitt hår i förtvivlan,  hur deras hundar presenterades. Tack mamma och Katrina Bäckström, kennel Solstrimman, idag förstår jag vilket tålamod ni måste ha haft.    

Flatcoated retrievern passar oss som handen i handsken, socialt, arbetsmässigt och utseendemässigt och så vill jag försöka bevara samt utveckla den. Hälsa, mentalitet och utseende är viktigt för oss, att det ska hänga ihop är en självklarhet. 


Förutom att hund är ett stort intresse så är jag även hängiven idrottsfantast. Får jag välja så missar jag nog heller en hundaktivitet än en bandymatch. Vid sidan av bandyplan har vi lekt otaliga timmar när vi var små när pappa tränade olika lag. Idag spelar min yngre bror Johan och jag tycker om att se bandy oavsett om Johan är med eller ej. 

Jag bor  tillsammans med min sambo Mattias och hundarna i en liten by som heter Rian. Byn ligger 9 km norr om Kalix på östra sidan av Kalixälven. Här finns fiskemöjligheter efter lax, harr o sik i den orörda älven. Som de flesta andra som bor i norr så tillbringar vi mycket tid ute i naturen och har förmånen att ha den in på husknuten.

#solstrimmans 13-åringa Terese en Solstrimma golden till BIS-1

2019- Åren går!
Här är Terese med SEU(U)Ch NUCH Solstrimmans Gunslinger BIM, Leif Bäckström med SEU(U)Ch NO SEV-19 Solstrimmans Lemonita BIR, under domare Bertil Lundgren. Ägare till dessa är Kennel Solstrimman Katrina & Leif Bäckström

Terese på Finlandsturne

Viska - Black Mica's Leave A Whisper

Toffedreams Too Cool To Fool "Yalle" och Terese BIS-1 SSRK
3 Toffedreams Champion, visade av Terese.
Ch Toffedreams Leading Lady - Flamman

Vi som startade kenneln 

Lena

1980 köptes första flatcoated retriever. Lena har också växt upp med hundar. Givetvis så köptes första egna hunden medan vännerna satsade på möblemanget när det var dags att flytta hemifrån. Hon fick sig en hund men inte så mycket till möbler. Att det blev flatt var mest slumpen.

Som kuriosa kan berättas att hon åkte till traktens ledande goldenuppfödare som precis fött upp sin första kull. Kanske var det för ungdomens skull eller på den tiden, ointresse för jaktligt engagemang som gjorde att hon inte kunde få köpa en valp där. I alla fall så kom goldenuppfödaren få stor betydelse för vår utveckling av livet med hund. Något som Lena aldrig kunde drömma om då. De har lärt oss det mesta, stöttat och givit hos mängder av goda råd under årens lopp, helt enkelt sporrat oss till våran utveckling. Lena har genom åren var varit engagerad i olika klubbar, SSRK, suttit som ordförande i Kalix sektionen och i Flatcoated retrieverklubben som avelsråd. Lena arbetar på Nordea som rådgivare. 2013 blev Lena klar exteriördomare på Flatcoated retriever, Curly Coated retriever och Golden retriever.
SSRK ÖVIK 2015, Foto Lena Hägglund kennel O'Flanagan
Claes
Hade egentligen inget hundintresse överhuvudtaget, utan tillbringade hela sin tid vid eller på bandyplan. Hund fanns inte med i bilden av fritidsintressen, snarare ett hot som kunde tänkas förhindra att utöva dessa. Men alla kan förändras och min entusiasm för hundar smittade väl av sig.
Under minst två decennier har Claes största prioritet varit Kalix Bandy och då främst som tränare, allt från unga grabbar upp till A-laget. Givetvis så har han under tiden stöttat och hjälp i mån av tid och utan den hjälpen hade aldrig vår kennelverksamhet kunnat nå dit den har kommit.
Claes största intresse i hundarna är främst de jaktliga egenskaperna - jakten är hans näst största intresse vid sidan om bandyn. Alla våra hundar i mogen ålder får chans till en del jakter. Tillbringar gärna sin tid med hundarna i skog och mark än att åka runt på en massa utställningar. Jobbar som skiftesoperatör åt Billerud/Korsnäs